Fırında Soslu Mantar

Fırında Soslu Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su (salçayı seyreltmek için)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırın kabımıza salçamızı koyalım.
  2. Üzerine kekik, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, tuz ve suyu ekleyerek karıştıralım.
  3. Salçalı sosumuzun üzerine saplarını çıkardığımız mantarlarımızı sıralayalım.
  4. Mantarların saplarını da boşluklara koyalım.
  5. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ekleyelim.
  6. 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarı eriyip üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirelim. Kahvaltılık mantarımız hazır. Afiyet olsun.

Fırında Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Tabağı
Mayalı Hamur Puffidik
Terbiyeli Sebze Çorbası
Fırında Parmesan Peynirli Kalamar
Reyhan Şerbeti
Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |