Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle enginarları temizleyip limonla ovulup limonlu suda bekletiyoruz kararmasını önlemek için.
  2. Pirinçler yıkanıp bir kapta ince doğranmış soğan ,maydanoz ,dereotu, domates ve öteki gereçlerle karıştırılarak dolma içi hazırlanır.
  3. Enginarın yapraklarını elimizle açarak aşağıdan üst hakikat birer tatlı kaşığı koyarak yapraklarını dolduruyoruz.
  4. Üzerine limon sıkıp zeytinyağı gezdiriyoruz.
  5. 2 buçuk su bardağı su ekleyip tencerede kısık ateşte 1 saat pirinçler açılana kadar pişiriyoruz.
  6. Yerken yaprakları kopararak dişimizle yaprak köklerini kazıyarak yiyoruz zahmetli uğraştıran bir yeme biçimi var ancak çok lezzetli afiyet olsun💯👍🏻.

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Topcukları
Lezzetli Peynir Topları
Et Sote
Mantı Tarifi
Mantar Sote
Cupkek
Hdabla | © 2025 |