Düdüklüde Barbunya Yemeği

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı kuru barbunya
  • 4 su bardağı su
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber ️
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tane patates
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tenceremize soğan, yeşil biberleri, patatesleri başka farklı doğrayalım.
  2. 1 baş sarımsağı bütün olarak koyalım.
  3. Üzerlerine tereyağı ve zeytinyağı ekleyip karıştıralım.
  4. Soğan ile biberler öldükten sonra salça ekleyip kaşıkla biraz karıştıralım, sonra domatesleri doğrayıp soğanların üzerine dökelim .
  5. Domatesler yumuşak olunca barbunya, doğranmış olan patatesi de tencereye koyup 2 dakika karıştıralım.
  6. En son 5 su bardağı kaynamış su ekleyip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 20 dakikada pişirelim. Afiyet olsun.

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Güveç
Bir Yufka İle Su Böreği Tadında Tava Böreği
Yeşil Elmalı, Pancarlı Roka Salatası (Böyle Sos Tadı Hiç Bir Yerde Yok)
Çikolatalı Milföy
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani
Fıstık Ezmesi Soslu Somon Balığı
Hdabla | © 2025 |