Çilek Reçeli
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg çilek
- 2 su bardağı şeker
- Limon suyu
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çilekleri düzgünce su da yıkayalım.
- Yıkanan çiçekleri tercih ettiğimiz boyutta keselim.
- Üzerine 2 su bardağı şeker ekleyelim ( ben çok şekerli sevmem. Damak zevkinize nazaran şekeri ayarlayın 2 su bardağı şekeri olağan oluyor).
- Eğer çilekler çok kuru ise yani sulu değilse 1 su bardağı su da ekleyebilirsiniz.
- 1 gece beklesin. Sabah kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
- Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile atmayı unutmayalım.
- Kaynadıktan sonra şekerlenme olmasın diye birkaç damla limon suyu damlatalım.Afiyet olsun 🙂🌸.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







