Hasan Paşa Köfte
Hasan Paşa Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kimyon
- Nane
- Köftelere hal verdikten sonra koymak için haşlanmış bezelye
Patates püresi;
- 4 adet büyük patates
- Yarım paket krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Bir tutam rendelenmiş kaşar
Sosu;
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Çok az kekik
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Hasan Paşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftenin yapılışı; kıymayı bir kaba alalım yumurta ,galeta unu ve zevkinize nazaran baharatları ekleyin.
- Ben baharatları birer çay kaşığı ekledim.
- İyice yoğurun çok yoğurulsanız macunkaşır ve köfte yayılıp dağılmaz daha rahat hal alır.
- Şeklini verip bekleyiniz.
- İkinci olarak patatesleri süreç süratli olsun diye ben soydum ve iri iri dilimledim az tuz attım ve haşlamaya bıraktım piştikten sonra tereyağ, krema, kaşar, tuz ve karabiber ekledim içinde hiç pütürlük kalmayana kadar karıştırın.
- İçine hint cevizide rendeleye bilirsiniz ben sevmediğim için sade yaptım.
- Köfteleri 200 derecede fanlıda fırına sürün ve 10-15 dakika kadar pişirin renk alana kadar sonra her köfte çanağının içine 1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye yerleştirelim ve patates püresini ekleyelim en son olarakta üzerlerine kaşar ekleyelim ve toz kırmızı biber serpelim.
- Bir kapta salça sosununda hazırlayıp köftelerin üzerine dökelim sarımsak iki tane biber ve domates salçası, tuz ve kekik sevmiyorsanız kekik atmayın fırına sürün ve kaşarlar kızarınca çıkartın afiyet olsun.
Hasan Paşa Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













