Fırında Tavuk Şiş

Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü

Marinesi için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

Üzerine sürmek için;

  • 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini biraz iri olacak formda kuşbaşı doğrayın.
  2. Marinesi için gerekli bütün gereçleri rondodan güzelce geçirip tavukların üzerine döküp güzelce karıştırın .
  3. Üzerini kapatıp bir gece yada iki üç saat kadar dinlendirin.
  4. Tavuk etlerini şişlere boşluk kalmayacak halde dizip fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  6. Tereyağ ve ince kıyılmış maydanozu güzelce karıştırın fırından çıkan sıcak tavukların üzerine bir fırça yardımıyla sürüp sıcak servis edebilirsiniz .
  7. Ben tavuk etlerinin yanına domates ve biber ek edim pişirdim ,bulgur pilavı eşliğinde servis ettim afiyet olsun 👌👌👌.

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tavuk Çorbası ( Şehriyeli)
Bu Bir Tost Meselesi (Yumurtalı Tost)
Haşhaşlı Börek Tarifi (Videolu)
Lebeniye Çorbası (Şehriyeli)
Pratik Kısır
Tart Kalıbında Tiramisu
Hdabla | © 2025 |