Fırında Tavuk Şiş
Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
Marinesi için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet küçük soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
Üzerine sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini biraz iri olacak formda kuşbaşı doğrayın.
- Marinesi için gerekli bütün gereçleri rondodan güzelce geçirip tavukların üzerine döküp güzelce karıştırın .
- Üzerini kapatıp bir gece yada iki üç saat kadar dinlendirin.
- Tavuk etlerini şişlere boşluk kalmayacak halde dizip fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Tereyağ ve ince kıyılmış maydanozu güzelce karıştırın fırından çıkan sıcak tavukların üzerine bir fırça yardımıyla sürüp sıcak servis edebilirsiniz .
- Ben tavuk etlerinin yanına domates ve biber ek edim pişirdim ,bulgur pilavı eşliğinde servis ettim afiyet olsun 👌👌👌.
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















