Çıtır Çıtır Baklava

Çıtır Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • ️3 su bardağı şeker
  • ️3,5 su bardağı su
  • ️Bir kaç damla limon suyu

Diğer gereçler;

  • ️1 paket yufka 800 gram (20 adet kullandım)
  • ️200 gram margarin tereyağı
  • ️Yeteri kadar ceviz

Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk başta şerbetimizi hazırlıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 12 dk kaynatıyoruz.
  2. Yufkamızdan bir adet alıp fırça yardımı ile her yerini yağlıyoruz dilediğiniz biçimde ceviz koyup yuvarlayıp sarıyoruz.
  3. Tepsiyi doldurana kadar sarıyoruz.
  4. Kalan yağın tortusunu almadan eşit bir formda hepsinin üstüne gelecek halde döküyoruz. Eşit dilimlere kesiyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  6. İlk sıcağı çıkana kadar dinlendirelim.
  7. Soğuyan şerbeti eşit bir biçimde dökelim.
  8. Şerbetini çekip 2 3 saat dinlendirelim en son dilediğiniz biçimde süsleyelim afiyet olsun 🤤.

Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Omlet
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Mantar Çorba
Şalgamlı Bulgur Salatası
Tam Ölçülü Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi Asla Çatlamayan, Kıvamında Ve Nefis! (Videolu)
Kremalı Kakao Çekirdeği
Hdabla | © 2025 |