Sebzeli Krep

Sebzeli Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 kısım taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 kase peynir
  • Tuz

Damak tadınıza nazaran:

  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Karabiber

Sebzeli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurtayı çırpalım.
  2. Sütü ek edelim çırpmaya devam edelim.
  3. Suyu ek edelim.
  4. Unu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim üzerini kapatıp 10 – 15 dakika kadar bekletelim.
  5. Diğer taraftan uygun bir tavaya yağı alalım kızgın tavaya ince ince kıyılmış bütün zerzevatları maydanoz hariç ek edelim yumuşayana kadar kavuralım.
  6. Yumuşayan zerzevatları soğumaya bırakalım.
  7. Soğumuş olan zerzevatları krep harcın üzerine ek edelim. Çatal yardımı ile ezilmiş beyaz peyniri ek edelim.
  8. İnce ince kıyılmış maydanozu ek edelim. Tuzu ve baharatı ek ettikten sonra çırpıcı ile karıştıralım.
  9. Krep tavaya yağı ek edelim tavanızın ebatı nazaran iki yahut üç kepçe krep materyalden ek edelim ve artlı önlü pişirelim.
  10. Kreplerin altı piştiğinde çevirelim ve fırça ile pişmiş olan her iki yüzeyini yağlıyalım.

Not ;sıcak servis yapalım. İstediğiniz sebzeyi ve baharatı damak tadınıza nazaran ek edebilirsiniz afiyet olsun.

Sebzeli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava
Kuru Soğan Salatası
Kabak Spagetti
Peynir Helvası (Fıstık Ezmeli)
Etli Lahana Sarması
Dondurma Kurabiye
Hdabla | © 2025 |