Kinoa Kısırı
Kinoa Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı beyaz kinoa
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir avuç maydanoz
- 5-6 tane kornişon turşu
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım limonun suyu
Kinoa Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kinoaları bir kaç su yıkıyoruz, sonra 15-20 dk kadar suda bekletiyoruz.
- Kaynamakta olan suya kinoaları atıp içini çekene kadar pişiriyoruz.
- Şişen kinolara salçalardan başlayarak öbür tüm materyalleri ekliyoruz.
- Karıştırıp 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Sağlıklı kinoa kısırımız servise hazır. Marulla servis edebilirsiniz.
Kinoa Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







