Tavuklu Sezar Salata

Tavuklu Sezar Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı tavuk göğüs
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet aysberg (marul)
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım sıkılmış limon suyu
  • 4 adet tost ekmeği
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 kutu konserve mısır
  • 5-6 adet çeri domates

Tavuklu Sezar Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tenceremize 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızınca tavuklarımızı atalım soteleyelim.
  2. Sonrasında kapağı kapalı formda orta ateşte kendi suyunda pişmesini bekleyelim.
  3. Tavuklar pişerken bir kaba marulumuzu doğrayalım, mısır, balzamik sirke, mayonez, tuz, karabiber, kekik, limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ekleyip karıştıralım.
  4. Tost ekmeklerimizi küçük kare biçiminde doğrayalım 200 derecede 10 dk ısıtalım.
  5. Kabın içindeki karıştırılmış materyallerin işine evvel ekmeklerimizi sonra pişen tavuğumuzu sonra da 2 ye böldüğümüz çeri domatesimizi ve konserve mısırımızı ekleyelim afiyet olsun. :).

Tavuklu Sezar Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsak Soslu Tavuk Bonfile Ve Baby Patates
Hindistan Cevizli Kurabiye
Tahinli Susamlı Kurabiye
Karpuz Limonatası
El Açması Otlu Börek
Düdüklüde Kuzu Gerdan
Hdabla | © 2025 |