Yoğurtlu Köz Biber
Yoğurtlu Köz Biber Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı ceviz (iri çekilmiş)
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Yoğurtlu Köz Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri közleyin, kabuğunu soyun, çekirdeğini alın 1. 5- 2 parmak genişliğinde doğrayın.
- Cevizleri iri olacak formda kırın .
- Zeytinyağını uygun bir tavaya alın ince doğranmış sarımsakları ek edin, 1-2 dakika karıştırın.
- Biberleri, baharatları ve cevizi ek edip 1-2 dakika orta ara karıştırın,ocaktan alın.
- Sirkeyi ek edin karıştırıp soğumaya bırakın ,soğuduktan sonra süzme yoğurdu ekleyip karıştırarak servis tabağına alın 📍📍 ben verdiğim ölçünün yarısını yaptım siz tam ölçü yapın 😊.
Yoğurtlu Köz Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










