Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200ml)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım.
  2. Daha sonra içine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar ek edip çırpalım. Yağlanmış kare borcama dökelim.
  3. 180 derecede pişirelim.
  4. Sosu için kakao, süt, şeker ve sıvı yağını tencerede kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kek pişince dilimlere ayırıp, sıcak sosu dökelim.
  6. Sos çekene kadar bekleyip üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim. Afiyet olsun😍

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Şehriye Çorbası
Lahana Sarması (Kıymalı)
Muhallebili Balkabaklı Pasta
Frambuazlı Ve Çilekli Cheescake
Dolma Yaprak Sarması
Meyveli Puding Tarifi
Hdabla | © 2025 |