Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (200ml)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardak sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım.
- Daha sonra içine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozunu ekleyelim. Unu azar azar ek edip çırpalım. Yağlanmış kare borcama dökelim.
- 180 derecede pişirelim.
- Sosu için kakao, süt, şeker ve sıvı yağını tencerede kaynayana kadar karıştıralım.
- Kek pişince dilimlere ayırıp, sıcak sosu dökelim.
- Sos çekene kadar bekleyip üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim. Afiyet olsun😍
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







