Peynirli Salamlı Pankek
Peynirli Salamlı Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt (yoksa süt)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5-2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Beyaz peynir
- Salam
- isteğe bağlı kapya biber, yeşil biber vs tercih edebilirsiniz
Peynirli Salamlı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Hamur koyu kıvamlı olacak kıvam alana kadar karıştırın, beyaz peynir ve küp küp doğradığınız salamı ek edip 1-2 çeşit daha karıştırın yapışmaz bir tavanın tabanını çok az yağlayın tava ısındıktan sonra hamurdan birer yemek kaşığı koyalım ve hafif yayalım.
- Kısık ateşten biraz daha açık halde ayarlayıp pişirebilirsiniz ateş çok har olursa içi pişmeyebilir.
- Hamurların altı kızardıktan sonra öbür tarafını da çevirelim her iki yüzeyide pişirelim .
- Bütün harcımız bu halde piştikten sonra pankekimiz servise hazır 😍 📍📍
Su bardağı ölçüsü 200 ml 📍📍çay bardağı ölçüsü 125 ml 📍📍malzemeler oda sıcaklığında.
Peynirli Salamlı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










