Milföy Hamurlu Pratik Börek
Milföy Hamurlu Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet milföy hamuru
- 200 gram füme somon
- 1 avokado
- 150 gram labne peyniri
- Taze nane ve dereotu
- 10 adet zeytin
- 1 yumurta sarısı
Süs için:
- Nane yaprağı
- Rendelenmiş limon kabuğu
Milföy Hamurlu Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hafif açın oklava ile. Tepsiye yerleştirin, çatal yardımıyla delin, yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Bir kasede avokado çatalla ezin.
- İnce kıyılmış dereotu ve nane ekleyin, peynir ekleyin, tuz ekleyin ve karıştırın.
- Hamuru fırından çıkarın, üzerine hafif bastırın.
- Avokadolu harcı sürün.
- Somonu yerleştirin.
- Zeytini yuvarlak kesip yerleştirin.
- Üzerine nar sosu ekleyin.
- Nane yaprağı ve rendelenmiş limon kabuğu yerleştirip servis yapın.
Milföy Hamurlu Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












