Milföy Hamurlu Pratik Börek

Milföy Hamurlu Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 200 gram füme somon
  • 1 avokado
  • 150 gram labne peyniri
  • Taze nane ve dereotu
  • 10 adet zeytin
  • 1 yumurta sarısı

Süs için:

  • Nane yaprağı
  • Rendelenmiş limon kabuğu

Milföy Hamurlu Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hafif açın oklava ile. Tepsiye yerleştirin, çatal yardımıyla delin, yumurta sarısı sürün.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  3. Bir kasede avokado çatalla ezin.
  4. İnce kıyılmış dereotu ve nane ekleyin, peynir ekleyin, tuz ekleyin ve karıştırın.
  5. Hamuru fırından çıkarın, üzerine hafif bastırın.
  6. Avokadolu harcı sürün.
  7. Somonu yerleştirin.
  8. Zeytini yuvarlak kesip yerleştirin.
  9. Üzerine nar sosu ekleyin.
  10. Nane yaprağı ve rendelenmiş limon kabuğu yerleştirip servis yapın.

Milföy Hamurlu Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biber Çorbası
Tart Kalıbında Tiramisu
Mercimek Köftesi
Rulo Pasta
Ezo Gelin Çorbası
Poğaça Tarifi (Şekilli)
Hdabla | © 2025 |