Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı)

Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase kaymak (150–200 g)
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı damla çikolata (isteğe nazaran artır)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2.5 su bardağı)

Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kapta kaymak, tahin, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağı güzelce karıştırın.
  2. Limon suyu ve rendesi, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Unu denetimli ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. En son damla çikolatayı ekle ve çok fazla yoğurmadan karıştırın.
  5. Ceviz büyüklüğünde yuvarla, istersen çatalla hafif bastırın.
  6. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 20 dakika kadar pişirin. Hafif çatlayacak lakin rengi çok koyulaşmamalı. Fırın ölçünüzü kendiniz daha âlâ bilirsiniz.
  7. Ilınınca üzerine hafif pudra şekeri serpebilirsin.

Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karalahana Sarması
Ağızda Dağılan Kurabiye
Köfteli Mantar Dolması (Şahane)
Doyurucu Kahvaltılık
Çilekli, Kremalı Kek
Sansebastian Cheesecake
Hdabla | © 2025 |