Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı)
Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase kaymak (150–200 g)
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı damla çikolata (isteğe nazaran artır)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2.5 su bardağı)
Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kapta kaymak, tahin, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağı güzelce karıştırın.
- Limon suyu ve rendesi, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu denetimli ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- En son damla çikolatayı ekle ve çok fazla yoğurmadan karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarla, istersen çatalla hafif bastırın.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 20 dakika kadar pişirin. Hafif çatlayacak lakin rengi çok koyulaşmamalı. Fırın ölçünüzü kendiniz daha âlâ bilirsiniz.
- Ilınınca üzerine hafif pudra şekeri serpebilirsin.
Kaymaklı Tahinli Damla Çikolatalı Kurabiye (Limon Aromalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















