Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Birkaç adet çeri domates
  • 2-3 adet çarliston biber
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Bir küçük kutu mısır konservesi
  • Tuz
  • Kekik
  • Çörekotu
  • Keten tohumu

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık sütle maya yoğurma kabına alınır.
  2. Şeker de eklenerek birkaç dk mayalanması için beklenir.
  3. Ardından yumurtanın akı, yoğurt, yağ, tuz karıştırılır.
  4. Üzerine aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir poğaça hamuru hazırlanır.
  5. Bir saat kadar mayalanması için dinlendirilir.
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılarak, aralıklı olarak pişireceğimiz tepsiye dizilir.
  7. Bir bardak yardımıyla bezelerin üzerine bastırarak ortası mümkün olduğunca çukur olacak biçimde yanlara gerçek açılır.
  8. Domates, biber ve mısırlardan birer tutam hamurların üzerine paylaştırılır.
  9. Sebzeleri lezzetlendirmesi için üzerlerine tuz serpildikten sonra peyniden de birer tutam paylaştırılır.
  10. Kenara ayırdığımız yumurta sarısı küçük pizza poğaçaların kenarlarına sürülür.
  11. Yumurta sürdüğümüz yerlerin üzerine susam serpiştirilir.
  12. Çörek otu ve keten tohumlarını da poğaçaların üzerine serpiştirip 180 derecede yarım saat pişirilir.
  13. Pişen pizza poğaçaları fırından çıkardıktan sonra üzerlerine kekik serpiştirilip soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Soslu Nutellalı Kek
2 Kişilik İrmik Helvası Tarifi
Tavuklu Sebzeli Pilav
Gerçek Salepli Sütlaç
Kabarmaya Doymayan Pandispanya Keki
Mantı
Hdabla | © 2025 |