Kolay Ekmek Atıştırmalık (Videolu)
Kolay Ekmek Atıştırmalık Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet küçük ekmekçikler ( yahut bayat somun ekmek de olur )
- 400 gram ekşi krema yahut labne
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Opsiyonel: çıtır soğan, ton balığı, sucuk, salam, biber, domates
Kolay Ekmek Atıştırmalık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hazır satılan ekmekçikleri ikiye bölelim ve pişirme kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bu ortada fırını 200 derece alt/üst ayara ön ısıtmaya alalım.
- Harcı için 2 paket ekşi kremayı kâseye alalım ve rendelenmiş kaşarı ileve edip tuzlayıp harmanlayalım.
- Dilerseniz bu harca benim üzere çıtır soğan da ekleyebilirsiniz yahut sucuk salam, biber, domates, ton balığı vs. Da ekleyebilirsiniz.
- İkiye böldüğümüz ekmekleri fırça yardımıyla su ile ıslatalım.
- Isladığımız ekmeklere hazırladığımız harca ekleyelim 1,5 yemek kaşığı kadar.
- Ekmekleri ısınan fırına verelim ve 10-15 dakika üzeri kızarana dek pişirelim. Ve ekmekler hazır. Kesinlikle deneyin derim nefis oluyor.

Kolay Ekmek Atıştırmalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






