Salamlı Börek (Cimcime)
Salamlı Börek (Cimcime) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Sos için;
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
İç harcı için;
- Yarım paketten biraz fazla kesilmiş küp küp doğranmış salam
- 4 tane yeşil biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- Pişirmek için yağ
Salamlı Börek (Cimcime) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salamı ve yeşil biberleri küçük modüller halinde küp küp doğrayalım.
- Tencerede evvel biberleri sonra salamları pişirelim.
- İçine 1 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı kekiği ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim ,altını kapatalım.
- Sosu hazırlayalım. 1 yumurtayı çırpıp üzerine sıvı gereçlerin hepsini ekle peşinden un ve kabartma tozunu ekle tüm gereçleri pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- 1 bütün yufkayı yarım ay biçiminde katla, katımızı açalım birinci katımıza harçtan 2 yemek kaşığı sostan dökelim fırça yardımıyla katımıza yedirelim ve öbür yarım parçayı üzerine getirelim ona da tıpkı süreci uygulayalım.
- Önce parçayı ortadan ikiye öbür kesimleri da 3 er eşit modüllere bölelim. Toplam 6 modül olacak.
- Her kesime 1 yemek kaşığı iç harçtan ekleyelim katlayarak saralım.
- Bu süreci öteki yufkalar içinde yapalım.
- Kalan sosumuza hazırladığımız börekleri daldırıp çıkartalım. 3 saniyelik bir süreç bu.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerlerine susam ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ve alt üst ayarda 30 dakika pişirelim. Benim fırınım 30 dakikada üzerini kızarttı. Siz nezaret altında pişirin her fırın birebir olmuyor.
Salamlı Börek (Cimcime) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















