Kışlık Asma Yaprağı Hazırlama
Kışlık Asma Yaprağı Hazırlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg asma yaprağı
- 3 litre su
Kışlık Asma Yaprağı Hazırlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Asma yaprakları saplarından temizlenir.
- Uygun bir tencereye su ek edilir ve ocağa alınır.
- Su kaynamaya başlayınca asma yapraklarından 8-10 tane kadarı suya konulur.
- Kevgir yardımı ile alt üst edilir.
- Bir iki dakika kadar pişirilir.
- Rengi değişmiş olan yaprakları suyu süzülerek uygun bir kaba alınır yapraklar bitene kadar devam edilir.
- Yapraklar soğuduktan sonra uygun buzdolabı poşetine konulur.
- Derin dondurucuya daha sonra kullanılmak üzere yerleştirilir. Afiyet olsun.
Kışlık Asma Yaprağı Hazırlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















