Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek

Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı + 2 kaşık şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
  • Hazır çikolata sosu
  • 2 buçuk bardak süt
  • 3-4 adet muz

Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizin hamurunu hazırlayalım.
  2. Şeker ve yumurtayı çırpıp köpürtelim ve sıvıları ekleyelim sırasıyla.
  3. Son olarak katıları ekleyip mikserin en düşük ayarında çırpalım.
  4. Tart kalıbını evvel katı yağ ile yağlayıp sonra un serpelim ve kek hamurunu döküp eşit yayalım.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika denetimli pişirelim.
  6. Pişen keki soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerine kaşıkla sütü gezdirelim.
  7. Daha sonra dilimlediğimiz muzları üzerine dizelim.
  8. Pişirdiğimiz çikolata sosunu soguyana kadar ortada karıştıralım kabuk bağlamaması için.
  9. Muzların üzerine gezdirip evimizdeki materyallerle pastamızı süsleyelim.
  10. Dolaba atıp en az bir saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Çikolatalı Köpük Pasta
Tek Yufkalı Kaşarlı Ezine Peynirli Börek
Pratik Piși
Sütlaç
Keçiboynuzu Unlu Pankek
Yaş Pasta
Hdabla | © 2024 |