Muhallebili Tart Kek
Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kakaolu kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebili için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki hazırlıyoruz. Şekeri ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
- Ardından öteki gereçleri ekliyoruz 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
- Ardından muhallebi hazırlıklarına başlıyoruz.
- Margarin ve vanilya hariç gereçleri bir tencerede yoğunlaşıp balon balon olana kadar pişiriyoruz.
- Ardından ocaktan alıp sıcağıyla margarin ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra bir ölçü sütle orta kısmını ıslatıyoruz.
- Kek ve muhallebi soğuduktan sonra muhallebiyi kekin ortasına gelecek biçimde spatula yardımıyla güzelce yayıyoruz. Ve dilediğimiz biçimde süslüyoruz.
- Ben ceviz ve antep fıstığı kullandım siz elinizdeki gereçlere nazaran süslemesini yapabilirsiniz.Afiyet olsun ❤️.
Muhallebili Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












