Fırında Tavuk But Tarifi
Fırında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, pul biber, tuz ve kekiği alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Hazırladığımız sosa tavuk butlarını alalım ve her yerini güzelce bulayarak dinlenmeye bırakalım.
- Fırın tepsisine elma dilim doğradığımız patatesleri, havuçları, soğanları alalım.
- Üzerine sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
- Sosladığımız tavukları da tepsiye alalım ve kalan sosu tavukların üzerine fırça yardımı ile sürelim.
- Yemeğimizi evvelce işittiğimiz 180°c fırında yaklaşık yarım saat üzeri kapalı yarım saat üzeri açık pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ve üzeri nar üzere kızaran soslu tavuklarımızı fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







