Fırında Tavuk But Tarifi

Fırında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir karıştırma kabına yoğurt, domates salçası, sıvı yağ, pul biber, tuz ve kekiği alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  2. Hazırladığımız sosa tavuk butlarını alalım ve her yerini güzelce bulayarak dinlenmeye bırakalım.
  3. Fırın tepsisine elma dilim doğradığımız patatesleri, havuçları, soğanları alalım.
  4. Üzerine sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek elimizle güzelce karıştıralım.
  5. Sosladığımız tavukları da tepsiye alalım ve kalan sosu tavukların üzerine fırça yardımı ile sürelim.
  6. Yemeğimizi evvelce işittiğimiz 180°c fırında yaklaşık yarım saat üzeri kapalı yarım saat üzeri açık pişmeye bırakalım.
  7. Sürenin sonunda pişen ve üzeri nar üzere kızaran soslu tavuklarımızı fırından alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Fırında Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katkat Sütsüz Pasta
Alman Turşusu
Pamuk Kek
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Pratik Revani Tarifi (Videolu)
İşgembeden Gözleme
Hdabla | © 2025 |