Yumuşacık Tereyagli Açmalar

Yumuşacık Tereyagli Açmalar Tanımı İçin Malzemeler

  • 170 ml sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml ılık su
  • 200 ml ılık süt
  • 2 paket ınstant maya (14 g)
  • Yaklaşık 700 gram un (kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı (15 g)

İçine her 1 hamur modülü için;

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • İsteğe bağlı beyaz susam

Yumuşacık Tereyagli Açmalar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; tüm gereçleri bir kase koyup bi 10 dakika kadar yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtün ve sıcak bir ortamda yaklaşık 45 dakika dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 12–14 eşit modüle ayırın. Her bir parçayı yuvarlayıp avuç içinde hafif açın, ortasına 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun ve rulo halinde sarın.
  3. Ruloyu hafif bastırın, uçlarını aykırı taraflara bükün ve birleştirerek halka formu verin. Tüm hamurları birebir formda hazırlayıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizin.
  4. İkinci mayalanma için; üzerini örtüp 20–30 dakika daha dinlendirin.
  5. Üzeri için; yumurta sarısı ve sütü karıştırın, hamurların üzerine fırçayla sürün. Dilerseniz susam serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 190°c fanlı ya da 200°c alt-üst ayarda fırında 25–30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Pişen sıcak halkaların üzerini pak bir bezle örtüp 10–15 dakika dinlendirin. Böylelikle daha yumuşak kalırlar.

Yumuşacık Tereyagli Açmalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri)
Yumuşak Cevizli Kurabiye
Kcf Çıtır Tavuk
Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan)
Haşhaşlı Revani
Tavuklu Şehriye Çorbası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |