Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği

Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka (yufkalarınız el açması olursa daha lezzetli olacaktır)

İç harcı için:

  • 300-350 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Biraz ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

Yufkaları ıslatmak için sos:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Üzeri için ayrıyeten;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • İsteğe nazaran susam/çörek otu

Dilerseniz sosuna;

  • 1 paket kabartma tozu (dışı çıtır ve daha çok kabarmış olur)

Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; tavaya yağı alıp doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salça, tuz ve baharatları ekleyin. Ocağı kapattıktan sonra isterseniz maydanoz ekleyin ve soğumaya bırakın.
  2. Sosu için; kabartma tozu(isteğe bağlı) süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede karıştırın.
  3. Her yufkayı düz bir tabana serin. Üzerine sostan sürün. Yufkayı ortadan ikiye katlayarak yarım daire elde edin. Tekrar sos sürün.
  4. Geniş kenarına kıymalı harçtan serpin ve rulo biçiminde sarın. Ruloyu kendi etrafında dolayarak gül böreği biçiminde sarın yahut tepsiye spiral halinde yerleştirin. (dilerseniz her yufkayı sardıktan sonra üçe-kesecek halde dolama ruloları yapabilirsiniz)
  5. Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam yahut çörek otu serpin. Evvelden ısıtılmış 180-190°c fırında altı üstü kızarana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin.

Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk (8+ Ay)
Yayla Çorbası
Kolay Patatesli Börek
Oreo Tatlısı
Fırında Türlü
Kaşık Tatlısı
Hdabla | © 2025 |