Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi
Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (farketmez)
Piştikten sonra eklemek için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Yarısına eklemek için
- 1 tatlı kaşığı granül kahve ya da nescafe
Çikolatalı kısım için
- 1 paket krema
- 100 gram bitter yahut sütlü çikolata
Çıtır kadayıf için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gram kadayıf
Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıfımızı kavuralım. Ben hazır kavrulmuş almıştım ancak daha çıtır olmasını istediğim içini tavada 1 yemek kaşığı tereyağıyla biraz daha kavurdum. Yaş kadayıf kullanacaksanız mutfak makası yardımıyla kadayıfları doğrayın 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun.
- Kadayıf soğurken muhallebisini hazırlayalım süt un nişasta şeker karışımını tencereye alıp pişirelim. Göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım.
- İçine tereyağı ve vanilin ekleyelim muhallebiyi soğumaya bırakalım yüzü kabuk bağlamaması için her yerine gelecek halde üzerine biraz şeker serpelim.
- Muhallebi soğuduktan sonra kremşanti ekleyelim ve çırpalım. Karışımı ikiye bölüp yarısına kahve ek edelim, karıştıralım.
- Muhallebimiz hazır olduktan sonra kaselerimize evvel beyaz muhallebi sonra kahveli muhallebi ekleyip düzeltelim. Hepsini yaptıktan sonra kenara alalım.
- Kremamızı ocağa alıp kaynama noktasına gelene kadar kaynatalım altını kapatıp çikolatamızı ekleyip karıştıralım.
- Son olarakta içini doldurduğumuz kaselere hazırladığımız çikolatalı sostan dökelim. Dolaba kaldıralım. Donduktan sonra üzerine çıtır kadayıfla süsleyelim.
- Kadayıfı çabucak eklemiyoruz zira dolapta bekleyeceği için yumuşar. O yüzden servis yapmadan çabucak evvel ekleyip ikram edebiliriz. Afiyetle.
Çıtır Kadayıflı Kahveli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






