Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek
Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 çimdik çok az tuz
- 1 küçük çay bardağı pul çikolata
Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumurtaların üzerine tuzu serpelim 2-3dk mikserle çırpalım ,sonra şekeri koyalım beş dk daha çırpalım ,ılık sütü ekleyip beş dk çırpalım, yağı ekleyip karıştıralım. Unu eleyerek yavaş yavaş döküp karıştıralım.
- Vanilya, kabartma tozu koyalım üzerine portakal suyu ek edip iki üç dk karıştıralım, portakal kabuğunu rendesi koyalım karıştıralım, pul çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına harcı dökelim, evvelce ısıtılmış fırında 180derecede 35-40dk pişirelim. Kek fırındayeken fırının kapağını hiç açmayalım. Afiyet olsun.
Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












