Çikolata Dolgulu Kek Tarifi
Çikolata Dolgulu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek gereçleri:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Çikolatalı muhallebi (iç dolgu) materyalleri:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmayacak)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Piştikten sonra eklemek için:
- 40 gram bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Çikolata Dolgulu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle beyazlayana kadar çırpın. Akabinde sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin, karıştırın. Kakao, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdan testi ile piştiğini denetim edin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.
- Çikolatalı muhallebi için; süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı vanilya ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Çikolata sosu soğuyan kekin üzerine dökün güzelce yayın. Dilediğiniz halde süsleyip yanına çayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😍.
Çikolata Dolgulu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










