Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavası
Çıtır Çıtır Cevizli Konut Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı kadar un
İçi için;
- İri kıyılmış ceviz
Üzeri için;
- Eritilmiş tereyağı ve sade yağ
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- Açmak için nişasta
Çıtır Çıtır Cevizli Konut Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurunu hazırlayalım bütün hamur gereçlerini bi kaba alıp kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğuralım bu ortada unu denetimli ekleyin.
- Yoğurduğumuz hamuru 4 bezeye ayırıp 1 saat kadar buzdolabında bekletelim hamur beklerken şerbetini hazırlayalım sıvı yağ kıvamı alana kadar kaynasın şerbet.
- Dinlenen hamurları sıra ile açalım birinci bezeyi nişasta ile orta yuvarlaklıkta açalım ve düzgünce nişastaya bulayalım zarf biçiminde katlayarak katladığımız her bezeyi nişastalayalım ve 4 bezeyede tıpkı süreci uygulayalım.
- Daha sonra bir yarım saat kadarda bezeleri bu halde dinlendirelim.
- Dinlenen bezelerimizi yeniden nişasta yardımı ile açalım yağladığımız tepsiye nazaran açtığımız 2 bezeyi serelim ve ortasına cevizlerimizi yayalım öbür iki bezeyide tıpkı biçimde üzerine ekleyip dilimleyelim, dilimlediğimiz baklavaların üzerine erimiş yağı ekleyelim.
- 170 derece fırında yaprakları kızarana kadar pişirelim.
- Pişen baklavalarımız ılıdıktan sonra soğuk şerbeti ekleyelim ve baklavamız hazır. Hem çok kolay hem çıtır çıtır ben yaptım herkes hazır sanmıştı. Püf noktasından biri şerbet üzerinin yanmaması içinde şayet sade yağ kullanmıyorsanız tereyağın köpüğünü kesinlikle alın alınki yanmasın pastanedeki baklava imgesi olsun 🤎
Çıtır Çıtır Cevizli Konut Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















