Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi

Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram taze fasulye
  • 2 su bardağı yoğurt (kıvamlı)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 iri yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze fasulyeler yıkanıp, kılçıkları temizlenir jülyen doğranır.
  2. Zeytinyağı uygun bir tavaya alınır.
  3. Isındıktan sonra fasulyeler kısık ateşte kavrulmaya bırakılır.
  4. Tuz atılır orta ara katıştırılarak denetimli pişirilir.
  5. Rengi dönen/sararıp yumuşayan fasulyelere iri doğranmış sarımsak jülyen doğranmış yeşil biber eklenir.
  6. Sebzeler büsbütün piştikten sonra ocaktan alınır.
  7. İnce doğranmış dereotu yoğurtla karıştırılır.
  8. Yoğurtlu karışım servis tabağına alınır.
  9. Üzerine pişmiş fasulyeler konarak pul biber serpilir.

Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lotuslu Cookie
Vanilya Pudingli Kurabiye
Avakadolu Muzlu Smothie
Pizza Malzemeli Milföy Çanakları
Pastane Usulü Ay Çöreği (Videolu)
Çilekli Labneli Kek
Hdabla | © 2025 |