Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi
Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram taze fasulye
- 2 su bardağı yoğurt (kıvamlı)
- Yarım demet dereotu
- 1 iri yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeler yıkanıp, kılçıkları temizlenir jülyen doğranır.
- Zeytinyağı uygun bir tavaya alınır.
- Isındıktan sonra fasulyeler kısık ateşte kavrulmaya bırakılır.
- Tuz atılır orta ara katıştırılarak denetimli pişirilir.
- Rengi dönen/sararıp yumuşayan fasulyelere iri doğranmış sarımsak jülyen doğranmış yeşil biber eklenir.
- Sebzeler büsbütün piştikten sonra ocaktan alınır.
- İnce doğranmış dereotu yoğurtla karıştırılır.
- Yoğurtlu karışım servis tabağına alınır.
- Üzerine pişmiş fasulyeler konarak pul biber serpilir.
Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













