Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı isot
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 adet limon
  • Sumak

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru ısla. Öbür karışımları başka tabakta yumuşak bir kıvam alsın diye karıştır. Kuru soğanı ve sarımsağı rendele suyunu sık.
  2. Isladığın bulguru soğana koyarken az bir sıcak şu ile tekrar karıştırıp koy. Başka baharat karışımını da koyduktan sonra hepsini birlikte yoğur. Sıvıyağ elinizden azalana kadar yoğurmaya devam edin.
  3. En son yoğurma süreci bittikten sonra az bir yağ ile tekrar az bir yoğurup toparlayıp biçim verebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Cevizli Çatlak Kurabiye
Kupta Tiramisu
Susamlı Kurabiye Tarifi
Damla Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Muzlu Kek (Banana Bread)
Lohusa (Hasta) Çorbası
Hdabla | © 2025 |