Fırında Sucuklu Patatesli Kebap
Fırında Sucuklu Patatesli Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Sucuklu iç için;
- Yarım kangal sucuk
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil köy biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 küçük çay bardağı su
Patatesli kısmı için;
- 4 adet büyük uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz toz tatlı biber karabiber
- Tepsiye eklenecek suyu:1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine konacak;
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
Fırında Sucuklu Patatesli Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyalım iri küp doğrayalım, beş dk soğuk suda bekletelim süzelim havlu kağıt ile biraz kurulayalım. Üzerine baharatları yağı karıştırıp gezdirelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200, derecede 15_20 dk pişirelim. Sonra fırın tepsisine patatesleri dökelim.
- Sonra tavaya yağı koyalım küçük yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım, çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım, salçayı ek edip karıştıralım.
- Sucuğun dış kabuğu soyup iri küp doğrayıp tavaya ekleyelim, tuz, baharat serpelim suyunu dökelim, fokurdayıncaya ocağın altını kısalım kısık ateşte denetim ederek suyunu çekene kadar pişirelim.
- Patateslerin üzerine sucuklu içi dökelim, tepsiye bir çay bardağı suyu ve yağı gezdirerek dökelim, kestiğimiz domatesleri biberleri de ortalarına dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serip kapatalım, 15 dk pişirelim sonra yağlı kağıt alalım, 10 dk daha pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Sucuklu Patatesli Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













