Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye
Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram tereyağı (oda ısısında)
- 2 su bardağı un (kulak göğsü kıvamında olmalı, denetimli ekleyelim)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı karbonat
Muhallebi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3-4 adet damla sakızı
Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; tüm gereçleri bir kapta güzelce yoğuralım. Hamur kulak göğsü kıvamında olmalı. Streçleyip, 4 saat kadar dolapta bekletelim.
- Muhallebisi için; tüm gereçleri bir tencere koyup yoğunlaşıncaya kadar pişirelim. Akabinde bir kaseye koyup üzeri kabuk tutmasın diye streçleyelim ve dolaba koyup 4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Ceviz büyüklüğünde hamuru elimiz ile açalım ve içine 1 tatlı kaşığı kadar muhallebili harç koyup kapatalım. 180 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim (her fırın ayarı farklıdır o yüzden denetimli pişirin)
- Fırından çıkardıktan biraz sonra soğuyunca pudra şekeri serpiştirin.
Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







