Vişneli Pasta

Vişneli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar un

Kreması için;

  • 2 paket sıvı krema ( yağlı)
  • 250 gram sütlü çikolata
  • 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker

Vişneli sos için;

  • 1 kase vişne
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 su bardağı su
  • Keki ıslatmak için bir su bardağı süt

Vişneli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekini hazırlıyoruz yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım akabinde un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım hazırlanan kek harcımızı yağlı kağıt serili kalıbımıza dökelim.
  2. 170 derecede pişirelim. Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
  3. Krema ve pudra şekerini çırpmaya başlayalım hafif kıvam alınca benmari tarzı erittiğimiz çikolataları da ekleyip kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
  4. Hazırladığımız kremayı kenara alıp, pişen kekimizi soğuduktan sonra süt ile ıslatalım ve kremasını üzerine ekleyelim.
  5. Hazırladığımız pastanın vişneli sosu için küçük bir tencereye vişneyi şekeri alalım nişastayı 1 su bardağı suda çözdürdükten sonra vişnelerin üzerine ekleyip, ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Piştikten sonra tereyağını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan sosu pasta ile birleştirelim ve pastamız hazır 🤗.

Vişneli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatam
Peynirli Çıtır Çıtır Börek
Kıymalı Domatesli Limonlu Pirinç Çorbası
Starbucks Kurabiyesi
Haydari
Spoonful Tatlısı
Hdabla | © 2025 |