Karnıyarık (Tavuk Kıymalı)

Karnıyarık (Tavuk Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 adet büyük uzunluk yeşil biber
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • Yarım kilo tavuk kıyma
  • Göz kararı tuz
  • 12 adet patlıcan

Sosu için;

  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Kızartma için;

  • 3 su bardağı sıvı yağ

Süs için;

  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber

Karnıyarık (Tavuk Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkandıktan sonra kalın çizgiler halinde aralıklı soyalım ve suda bekletelim.
  2. Harcı için: sıvı yağı tavaya alıp soğanları keserek kavuralım ve salça ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
  3. Salça kavrulduktan sonra tavuk kıymasını ekleyip güzelce kavurma sürecine devam edelim.
  4. Ardından domatesleri ve biberleri doğrayıp içine ekleyelim ve bir çeşit karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
  5. Patlıcanların saplarını kesmeden derin tencereye yağı döktükten sonra yağ kızmaya başlamadan evvel patlıcanları bıçak yardımı ile delikleyelim.
  6. Kurulayıp part part olacak biçimde tencereye yerleştirip yağın sıçramaması için ağzını kapatalım. ( daima denetim edelim ).
  7. Orta ateşte kızartalım ve çevirerek öbür taraflarında kızarmasını sağlayalım.
  8. Kızaran patlıcanları bir tepsi üzerine peçete yerleştirip koyalım ki fazla yağını bıraksın.
  9. Soğuyan patlıcanları teker teker tepsi üzerine alıp çatal yardımı ile kayık formunda içini ezerek açalım.
  10. İçine harcımızı eşit biçimde dolduralım. Süsü için domates ve biberi orta büyüklükte kesip süsleyelim.
  11. Son olarak sosumuz için, salça ve baharatları derin bir kapta karıştırıp üzerine gezdirelim ve 200 derecelik fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun. ♨️🍴

Karnıyarık (Tavuk Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Ton Balıklı Rulo
Et Haşlama (Kemiksiz)
Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı
Bol Soslu Islak Kek
Bulgur Pilavı
Ahududulu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |