Karnıyarık (Tavuk Kıymalı)
Karnıyarık (Tavuk Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 adet büyük uzunluk yeşil biber
- 3 adet orta uzunluk domates
- Yarım kilo tavuk kıyma
- Göz kararı tuz
- 12 adet patlıcan
Sosu için;
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Kızartma için;
- 3 su bardağı sıvı yağ
Süs için;
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
Karnıyarık (Tavuk Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkandıktan sonra kalın çizgiler halinde aralıklı soyalım ve suda bekletelim.
- Harcı için: sıvı yağı tavaya alıp soğanları keserek kavuralım ve salça ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
- Salça kavrulduktan sonra tavuk kıymasını ekleyip güzelce kavurma sürecine devam edelim.
- Ardından domatesleri ve biberleri doğrayıp içine ekleyelim ve bir çeşit karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Patlıcanların saplarını kesmeden derin tencereye yağı döktükten sonra yağ kızmaya başlamadan evvel patlıcanları bıçak yardımı ile delikleyelim.
- Kurulayıp part part olacak biçimde tencereye yerleştirip yağın sıçramaması için ağzını kapatalım. ( daima denetim edelim ).
- Orta ateşte kızartalım ve çevirerek öbür taraflarında kızarmasını sağlayalım.
- Kızaran patlıcanları bir tepsi üzerine peçete yerleştirip koyalım ki fazla yağını bıraksın.
- Soğuyan patlıcanları teker teker tepsi üzerine alıp çatal yardımı ile kayık formunda içini ezerek açalım.
- İçine harcımızı eşit biçimde dolduralım. Süsü için domates ve biberi orta büyüklükte kesip süsleyelim.
- Son olarak sosumuz için, salça ve baharatları derin bir kapta karıştırıp üzerine gezdirelim ve 200 derecelik fırında 30 dk pişirelim. Afiyet olsun. ♨️🍴
Karnıyarık (Tavuk Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















