Kaşık Tatlısı
Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbet için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; şeker ve suyu kaynamaya ocağa alıp fokurdamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatın soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan yumurta süt yoğurt ve tüm materyalleri karıştırıp, kek hamurundan daha ağır bir hamur yapın.
- Hazırlanan hamura iri çekilmiş cevizleri de ekleyip, karıştırın. Sıvıyağı tavaya döküp, ısıtın çay kaşığıyla hamurdan kesimler alıp yağın içine atın. Pembeleşince karıştırarak her tarafını kızartın.
- Kızaran tatlıları yağdan çıkarıp, soğuk şerbetin içine atın yağda kızaran tatlıları çıkarmaya yakın şerbetin içindeki tatlıları tabağa alın ve öteki kızaran tatlıları şerbete atın. Hamur bitene kadar bu biçimde devam edin.
- Servis tabağına aldığımız tatlılar buzdolabında soğuduktan sonra isteğe nazaran üzerine ceviz serpip servis yapılır. Afiyet olsun📍📍
Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















