Portakallı Bademli Kek

Portakallı Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sut
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çekilmiş badem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • File badem
  • Damla çikolata

Portakallı Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alıp köpürene kadar çırpalım. Köpüren karışıma yağı, sütü ve portakal suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
  2. Portakal kabuğu, badem, kabartma tozu, vanilini ekleyip karıştıralım. Aldığı kadar unu ekleyip son sefer çırpalım. Olağan akışkan kek hamuru olacak. Katı olursa kek sert oluyor.
  3. Kek hamurumuzu fırın kabına alıp üzerini file badem ve damla çikolata ile süsleyelim. Ben kare çikolatayı bıçak yardımıyla kesip onu döktüm.
  4. 170 derece ısıtılmış fırında 40dk pişirelim. Afiyet olsunnnn.

Portakallı Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Kağıt Kebabı
Lorlu Ispanaklı Saç Böreği
Tereyağlı Elmalı Kurabiye
Pofuduk Poğaça
Kakaolu Islak Kurabiye
Kahveli Karamelli Cheesecake
Hdabla | © 2025 |