Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 4 adet biber
  • 8 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 8 diş sarımsak
  • 2 adet havuç

Sosu için:

  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (sosun üzerini geçecek biçimde olmalı)
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çimdik kekik
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 su bardağı su

Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  2. Tavuğunuzu doğrayın.
  3. Sos için olan sarımsağı rendeleyin ve bir kaba alın, baharatları ekleyin.
  4. Yoğurdu ve salçayı ekleyin ve karıştırın.
  5. Yağı ve suyu ekleyin ve biraz daha karıştın.
  6. Tavuğu ve zerzevatları tepsiye dizin ve sosu eşit dağılacak halde üzerine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar (yaklaşık bir saat) pişirin. Afiyet olsun♡♡♡

Püf noktalar:☆Biber ve domates süratli piştiği için küçük doğramayın. (Ben biberleri üçe, domatesleri dörde böldüm) ☆Patlıcan geç pişer bu yüzden ince doğrayın.

Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek
Yumurtalı Domates Dilimleri
Bol Domatesli Kıymalı Şehriye Çorbası
1 Muz İle Aşırı Pratik Hafif Tatlı
Garanti Tarif Şekerpare
Afkan Pilavi
Hdabla | © 2025 |