Fırında Tavuk
Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 4 adet biber
- 8 adet domates
- 2 adet patlıcan
- 8 diş sarımsak
- 2 adet havuç
Sosu için:
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (sosun üzerini geçecek biçimde olmalı)
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çimdik kekik
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 su bardağı su
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
- Tavuğunuzu doğrayın.
- Sos için olan sarımsağı rendeleyin ve bir kaba alın, baharatları ekleyin.
- Yoğurdu ve salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Yağı ve suyu ekleyin ve biraz daha karıştın.
- Tavuğu ve zerzevatları tepsiye dizin ve sosu eşit dağılacak halde üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar (yaklaşık bir saat) pişirin. Afiyet olsun♡♡♡
Püf noktalar:☆Biber ve domates süratli piştiği için küçük doğramayın. (Ben biberleri üçe, domatesleri dörde böldüm) ☆Patlıcan geç pişer bu yüzden ince doğrayın.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











