Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger
Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk köfte için;
- 2 modül tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
Hamuru için;
- Kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Un
Kızartmak için;
- sıvınyağ
Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü robottan çekilir rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, galeta unu ve baharlar konulup yoğurulur ve köfte den az büyük olacak hal verilir.
- Hamur için gerekli tüm gereçler konulup, 1 saat dinlendirip, mayalanması beklenir.
- Ketçap ve mayonez bir kaba konulup, karıştırılır.
- Soğanlar sıvı yağda kavrulur.
- Bütün hepsi hazır olunca hamur açılıp, içine materyaller ben olağan kaşar koydum içine siz istediğimizi ek edebilirsiniz. Üstüne yumurta, susam fırına verilir.
Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









