Nişastalı Elmalı Kurabiye

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı doğranmış ceviz
  • 1 çay bardağı şeker

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 orta uzunluk elmayı soyup 1 çay bardağı şeker ile suyunu çekene kadar pişirelim ,sonra içine ceviz ve tarçın koyalım.
  2. Hamuru için: 200 gram margarini eritip ,içine yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı nişasta, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyip karıştıralım 4 su bardağı un ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
  3. Hamura istediğiniz formu verip içine elmalı harçtan koyup kapatın ne kadar ince açarsanız o kadar gevrek olur ben biraz açıp uzunlamasına harç koyup alt kısımlarını keserek ve rulo yaparak form verdim .
  4. 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun.

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

No Bake Cheesecake (Fırınsız Cheesecake)
Hindi Tandır
Limonlu Kek
Gün Menüsü Beş Çayı
Pirinçsiz Pilav
Bülbül Yuvası
Hdabla | © 2025 |