Peynirli Ay Poğaça

Peynirli Ay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 adet ınstant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İçine:

  • Peynir

Üzerine:

  • Yumurta sarısı

Peynirli Ay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta akını ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sütü ve mayayı ekleyelim. Tekrar karıştıralım.
  3. Sıvı yağı, maden suyu ve tuz ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Son olarak göz kararı unu ekleyip, hamur kıvamı olacak formda yoğuralım ve streç sinema ile kapatalım.
  5. 1-2 saat kadar kabarmasını bekleyelim.
  6. Bezelerimizi limon büyüklüğünde yapalım ve merdane yardımıyla açıp önlerine bıçak ile çizik atıp peynir yerleştirip saralım.
  7. Kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Bu süreci hamur bitene kadar yapalım.
  8. Tepside yarım saat kadar dinlendirelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.
  9. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu vs serpebilirsiniz.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Peynirli Ay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek)
Fırında Çöp Şiş Köfte Ve Baharatlı Patates Tarifi
Orman Meyveli Smoothie
Peynirli Tepsi Poğaça
Kahvaltılık Soslu Hellim Kızartması
Şahane Kalburabastı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |