Peynirli Ay Poğaça
Peynirli Ay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 adet ınstant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
İçine:
- Peynir
Üzerine:
- Yumurta sarısı
Peynirli Ay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta akını ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sütü ve mayayı ekleyelim. Tekrar karıştıralım.
- Sıvı yağı, maden suyu ve tuz ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Son olarak göz kararı unu ekleyip, hamur kıvamı olacak formda yoğuralım ve streç sinema ile kapatalım.
- 1-2 saat kadar kabarmasını bekleyelim.
- Bezelerimizi limon büyüklüğünde yapalım ve merdane yardımıyla açıp önlerine bıçak ile çizik atıp peynir yerleştirip saralım.
- Kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Bu süreci hamur bitene kadar yapalım.
- Tepside yarım saat kadar dinlendirelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.
- Dilerseniz üzerine susam, çörek otu vs serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Peynirli Ay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















