Rulo Pizza Tarifi (Videolu)

Rulo Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 büyük su bardağı ılık su (240 ml)
  • Çeyrek küp yaş maya (10 gr.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un (400 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr.)

Domates sosu için:

  • 170 gram domates püresi
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kaç yaprak taze fesleğen

Ayrıca:

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk dilimleri
  • İsteğe bağlı taze mantar

Üzerine serpmek için:

  • Kaşar peyniri

Rulo Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli materyalleri yoğurma kabınıza yahut makinenize alıp, yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru toparlayıp bir kabın içine alın ve üzerini kapatıp 45 dakika mayalandırın.
  3. Domates sosu için gerekli gereçleri bir kaseye alın ve karıştırın.
  4. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
  5. Domates sosunu hamurun her tarafına gelecek halde sürün.
  6. Üzerine kaşar rendesi serpin. Sucuk dilimlerini dizin.
  7. Hamuru rulo formunda sarın. 4 cm kalınlıkta kesin.
  8. Kestiğiniz rulo pizzaları yağlı kağıt serili tepsinize aralıklı dizin.
  9. Üzerlerine bastırın ve son olarak bir ölçü kaşar peyniri daha ekleyin.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Not:İç materyallerini damak zevkinize nazaran kullanabilirsiniz.

Rulo Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebi
Gyoza (Japon Mantısı)
Kuru Börülce Salatası
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Ganajlı Tart Kek
Spoonful
Hdabla | © 2025 |