Rulo Pizza Tarifi (Videolu)
Rulo Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 büyük su bardağı ılık su (240 ml)
- Çeyrek küp yaş maya (10 gr.)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı un (400 gr.)
- 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr.)
Domates sosu için:
- 170 gram domates püresi
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kaç yaprak taze fesleğen
Ayrıca:
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk dilimleri
- İsteğe bağlı taze mantar
Üzerine serpmek için:
- Kaşar peyniri
Rulo Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli materyalleri yoğurma kabınıza yahut makinenize alıp, yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru toparlayıp bir kabın içine alın ve üzerini kapatıp 45 dakika mayalandırın.
- Domates sosu için gerekli gereçleri bir kaseye alın ve karıştırın.
- Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
- Domates sosunu hamurun her tarafına gelecek halde sürün.
- Üzerine kaşar rendesi serpin. Sucuk dilimlerini dizin.
- Hamuru rulo formunda sarın. 4 cm kalınlıkta kesin.
- Kestiğiniz rulo pizzaları yağlı kağıt serili tepsinize aralıklı dizin.
- Üzerlerine bastırın ve son olarak bir ölçü kaşar peyniri daha ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Not:İç materyallerini damak zevkinize nazaran kullanabilirsiniz.

Rulo Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












