Baton Kalıpta Sade Kek

Baton Kalıpta Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Baton Kalıpta Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şeker ve yumurtayı düzgünce çırpın. Akabinde sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpın.
  2. Sonra katı materyalleri de ekleyip güzelce çırpın. Unu azar azar ek edin. Sonra baton kalıba döküp 170°c fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla bakabilirsiniz. Yaklaşık 35-40 dakika da pişiyor.
  3. En son ben üzerine hazır çikolata sosu ve karamel sosu ile süsleyip, servis ettim. Sizler dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Baton Kalıpta Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu (Kakaolu)
Ev Yapımı Kayısı Suyu
Fırında Soslu Somon
Acıbadem Kurabiye
Çıtır Soğan Halkaları
Sade Kapkek
Hdabla | © 2025 |