Karnabahar Graten

Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı küçük kesimlere koparıp yıkayalım. Tencereye alarak tuzlu suda hafif canlı kalacak formda haşlayalım. Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım.
  2. Maydanozu ince ince doğrayalım sos materyallerini bir kaba alıp karıştıralım. Haşlanan karnabaharları süzüp, sosun içine atalım. Sonra karnabaharlarımızı yağlanmış borcama sıkı bir biçimde dizelim. Kalan sosu üzerine dökelim.
  3. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp, rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine döküp tekrar fırına verelim.
  4. Kaşar peyniri kızarınca fırından alalım. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Patatesli Börek
Tahinli Kadayıflı Kurabiye
Kahke
Kaşarlı Patlıcan Musakka
Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek
Fırında Taze Fasulye Kızartması
Hdabla | © 2025 |