Fındıklı/Elmalı Kurabiye
Fındıklı/Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı iri kıyım fındık
- 75 gram tereyağ yahut margarin(eritilmiş ılık olarak)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (200 ml klasik)
- 1 adet orta uzunluk elma
Fındıklı/Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç bütün materyaller karıştırılır.
- Bir adet orta uzunluk elma rendesi çiğ olarak un öncesinde öbür gereçler ile karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ile birlikte yavaş yavaş eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Bu kademede fırın 180° ısınması için ayarlanır.
- Hamurdan istenilen büyüklükte modüller koparılıp, yuvarlak haller verilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir, 15-17 dk pişirilir.
- Soğuması için bırakılır. Servis tabağına alınır.
Fındıklı/Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











