Çilekli Pasta Çilek Rüyası

Çilekli Pasta Çilek Düşü Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağından biraz fazla nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket sıvı krema

Çilekli sos için;

  • 800 gram çilek
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı su

Çilekli Pasta Çilek Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekli sos için; doğranmış çileklerin üzerine şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı ocakta 1 taşım kaynatın, akabinde süzgeçten geçirerek çilekleri ayırın.
  2. Elde ettiğiniz çilek suyunu küçük bir tencereye alın, nişastayı ekleyip karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra süzdüğünüz çileklerle birleştirip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
  3. Pandispanya için; yumurta ve şekeri düzgünce çırpıp köpürtün. Akabinde kalan gereçleri ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve 170°c’de pişirin.
  4. Muhallebi için; süt, un, nişasta ve şekerle karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, vanilin ekleyin. Soğuduktan sonra krem şanti ve sıvı kremayı ekleyip mikserden geçirin.
  5. Soğuyan kekin üzerine süt dökün. Muhallebiyi yayıp, üzerine çilekli sosu ekleyin.
  6. Pastayı buzdolabında bir gece dinlendirin. 🎀 Afiyetle, memnunlukla yiyin! 🍓💖

Çilekli Pasta Çilek Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Pastası
Susamlı Kurabiye
Antep Usulü Lahmacun (Taş Fırında)
Yumurtalı Ekmek
Arnavut Böreği (Bayılacağınız Bir Lezzet)
Pamuk Gibi Kıvamlı Yalancı Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |