Mükemmel Kabaran Pandispanya Tarifi (12 Kişilik)
Mükemmel Kabaran Pandispanya Tanımı (12 Kişilik) İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta (akı ve yarısı farklı çırpılacak)
- Yarım çay bardağı sıcak su (kaynar olmayacak)
- 250 ml şeker (1+1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 300 ml un (1,5 su bardağı)
- 50 ml nişasta (yarım su bardağından biraz az)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Mükemmel Kabaran Pandispanya Tanımı (12 Kişilik) Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekin pişeceği kelepçe hazırlanır. Altına yağlı kağıt ve daha kolay çıkması ismine yan kısımlarda uygun biçimde (kelepçenin yüksekliğinden bir kaç santim daha yüksek yağlı kağıt kenarlara yerleştirilir ) kağıdı yapıştırmak için tepsi birinci margarin yada tereyağıyla yağlanır bu formda yapıştırılır.
- 24 cm’lik kelepçeye uygun ,kelepçe boyutu küçülüp büyümesi kekin kalınlığını tesirler daha kalın bir kek için 20 cm’lik kalıp daha âlâ olur.
- Daha sonra birinci olarak yumurta akı ve yarısı başka kaplara alınır.
- Yumurta sarısının içerisine su ek edilip karıştırılır. Rengi biraz açılıp köpükleşmeye başlayınca içine tanımda ki şekerin yarım su bardağı kadarı eklenir.
- Yumurta beyazlaşıp köpük köpük olana kadar karıştırılır burada yumurta kokusu olmaması için vanilya eklenip çırpılır ve kenara alınır.
- Daha sonra yumurtanın beyazı bir çimdik tuz eklenerek tabanında sıvı kalmayacak ve köpük köpük olacak hale gelinceye kadar çırpılır.
- Sonrasında azar azar kalan şeker eklenerek çırpılmaya devam edilir. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır. (burada yumurta sarıları köpük kıvamına gelene kadar birinci başta yüksek daha sonra orta düzeyde çırpılır. )
- Çırpılmış yumurta sarısı ve akı karıştırılır (burada sert değil spatula yardımıyla yavaş hareketlerle karıştırılması gerekir)
- Daha sonra nişasta, un ve kabartma tozunu karıştırılıp elenerek hamura 3 kerede yedirilir.
- İçerisinde un topaklanmalar kalmamalı (burada tekrar spatula yardımıyla ve aşağıdan üste sönmesi engellenerek yapılır) daha sonra hazırladığımız kalıba yerleştirilir.
- 160 derece alt üst evvelden ısıtılmış fansız ayarda pişirilir birinci 25 dakika mutlaka fırın kapağı açılmayacak 25 dakika sonra çubuk yardımıyla pişip pişmediği denetim edilir.
- Piştiyse fırından çıkarıp birinci sıcağı çıktıktan çabucak sonra soğutma teline aykırı bir biçimde dinlenmeye bırakılır.
Mükemmel Kabaran Pandispanya Tanımı (12 Kişilik) Fotoğraflı Yapılışı








