Ekşili Köfte

Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı kitel bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 fiske karabiber

Yoğurmak için;

  • Ilık su

Yemek için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates (veya konserve domates sos)
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 1 su bardağı kurutulmuş sumak suyu (veya 1 yemek kaşığı limon tuzu + su)

Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sumağı tencereye al, üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dakika kaynat, kenara al.
  2. Köfte harcı için; bulgurları, unu, tuzu ve baharatları kaba al. Ilık suyla sakız üzere yoğur. Minik bilye formunda köfteler hazırla.
  3. Geniş tencereye zeytinyağı koy, ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip sotele.
  4. Ardından minik doğranmış patlıcanları ek et. Salça ve baharatları ekle.
  5. Süzdüğün sumağın suyunu (veya limon tuzlu suyu) ekle.
  6. Kaynayınca köfteleri ek et. Kısık ateşte 7-8 dakika pişir, kapağı kapalı tut. Servise hazır, afiyet olsun 🤤 📌.

Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Poğaça
Hamsili Pilavlı Börek
Afyon Kaymağı
Tüm Portakallı Kek
Cevizli Poğaça (VİDEOLU)
Ispanaklı Pişi
Hdabla | © 2025 |