Ekşili Köfte
Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı kitel bulgur
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 fiske karabiber
Yoğurmak için;
- Ilık su
Yemek için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates (veya konserve domates sos)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
- 1 su bardağı kurutulmuş sumak suyu (veya 1 yemek kaşığı limon tuzu + su)
Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sumağı tencereye al, üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dakika kaynat, kenara al.
- Köfte harcı için; bulgurları, unu, tuzu ve baharatları kaba al. Ilık suyla sakız üzere yoğur. Minik bilye formunda köfteler hazırla.
- Geniş tencereye zeytinyağı koy, ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip sotele.
- Ardından minik doğranmış patlıcanları ek et. Salça ve baharatları ekle.
- Süzdüğün sumağın suyunu (veya limon tuzlu suyu) ekle.
- Kaynayınca köfteleri ek et. Kısık ateşte 7-8 dakika pişir, kapağı kapalı tut. Servise hazır, afiyet olsun 🤤 📌.
Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















