Tavuklu Afkan Pilavı
Tavuklu Afkan Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 7–8 modül tavuk (but ya da dilediğiniz kısımlar)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 orta uzunluk havuç (rendelenmiş ya da ince doğranmış)
- 2 orta uzunluk soğan (doğranmış)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 2 çay kaşığı pul biber
Tavuklu Afkan Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alın, tavuk modüllerini önlü artlı güzelce kızartın.
- Ardından havuçları ekleyin, birlikte birkaç dakika kavurun.
- Pirinci yıkayıp, süzdükten sonra tencereye ekleyin. Baharatları ve tuzu da ekleyip pirinci kavurun.
- Üzerine tavuk suyu ya da et suyu ekleyin. Gerekirse olağan su desteği yapabilirsiniz.
- Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişince 10 dakika demlenmeye bırakın, sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun! 🍛✨.
Tavuklu Afkan Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















