Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 adet enginar
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 adet büyük soğan
  • Tencereyi kaplayacak kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Limon suyu

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarlarımızı kaynamakta olan suya atıp 15-20 dakika ön haşlama yapıyoruz. Bu formda enginarlarda hiçbir sertlik kalmıyor.
  2. Ardından enginarları kenara alıp suyu boşaltıyoruz. Tenceremizin tabanını kaplayıp biraz geçecek kadar zeytinyağı koyup yemeklik doğradığımız soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanlar kavrulunca üzerine garnitürü ekleyip biraz birlikte kavuruyoruz, üzerine silme 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyip garnitürle soğan özdeşleşince üzerine enginarları diziyoruz. Ben vaktim olmadığı için hazır garnitür kullandım lakin kendiniz hazırlarsanız çok daha lezzetli olacaktır.
  4. Enginarların üzerine dilediğiniz ölçüde limon sıkıp biraz tuz serpiyoruz (enginarları limonla ovma ya da limonlu suda bekletme üzere formüller de mevcut lakin bu formda çok daha pratik oluyor)
  5. Ardından garnitürleri enginarların üzerine paylaştırıyoruz. Enginarların tabanına ulaşacak kadar kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 30 dakika pişiyoruz.
  6. Zeytinyağlı enginar yemeğimiz hazır, şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun! ❤️

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası
İsotlu Tavuk Tava
Ekşili Çorba
Haşhaşlı Tatlı Çörek
Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Gibi Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tarif (Videolu)
2 Kişilik Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |