Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması
Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze çalı fasulye
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak rendesi
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp, temizlenmiş varsa kılçıkları alınmış enli taze fasulyeyi ortadan dikine keserek 3-4 kesime bölüyoruz. Dilerseniz bölmeden uzun uzun kullanabilirsiniz.
- Taze fasulyelerimizi kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzerek soğuk sudan geçiriyoruz.
- Süzülen taze fasulyelerimizi avcumuzun içine alıp sıkarak güzelce suyunun süzülmesini sağlıyoruz.
- Fasulyeyi süzdükten sonra geniş bir kabın içine alıyoruz. Üzerine incecik piyazlık doğranmış soğan, sarımsak, mısır unu, yumurta ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından 26-28 cm’lik bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. Yağımız kızdıktan sonra fasulye harcımızın üzerine bastırarak ince bir katman halinde tavaya yayıyoruz. Orta ateşte kızarmaya bırakıyoruz.
- Fasulyemiz kızarınca bir tabak yardımıyla çevirip tavaya çok az sıvı yağ ekleyerek başka yüzünü kızartıyoruz.
- İki tarafınıda eşit halde pişirdikten sonra fasulye tavası servise hazır. Kesinlikle deneyin. Eminim çok seveceksiniz. Afiyet olsun!.
Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















