Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması

Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze çalı fasulye
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp, temizlenmiş varsa kılçıkları alınmış enli taze fasulyeyi ortadan dikine keserek 3-4 kesime bölüyoruz. Dilerseniz bölmeden uzun uzun kullanabilirsiniz.
  2. Taze fasulyelerimizi kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzerek soğuk sudan geçiriyoruz.
  3. Süzülen taze fasulyelerimizi avcumuzun içine alıp sıkarak güzelce suyunun süzülmesini sağlıyoruz.
  4. Fasulyeyi süzdükten sonra geniş bir kabın içine alıyoruz. Üzerine incecik piyazlık doğranmış soğan, sarımsak, mısır unu, yumurta ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Ardından 26-28 cm’lik bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. Yağımız kızdıktan sonra fasulye harcımızın üzerine bastırarak ince bir katman halinde tavaya yayıyoruz. Orta ateşte kızarmaya bırakıyoruz.
  6. Fasulyemiz kızarınca bir tabak yardımıyla çevirip tavaya çok az sıvı yağ ekleyerek başka yüzünü kızartıyoruz.
  7. İki tarafınıda eşit halde pişirdikten sonra fasulye tavası servise hazır. Kesinlikle deneyin. Eminim çok seveceksiniz. Afiyet olsun!.

Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bafra Pidesi
Sağlıklı Kurabiye (Videolu)
Patatesli Pirinç Köftesi (Artan Pilavınızı Bu Şekilde Değerlendirebilirsiniz)
Pastane Usulü Un Kurabiyesi
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |